Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Εσπεριδοειδή, μια όλα φυσική ίνα

Nov 24, 2017

Οφείλεται στον ευρύ ορισμό της ίνας ως μια ουσία που αντιστέκεται στην πέψη από το ανώτερο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, μια μεγάλη ποικιλία από φυτικές ίνες με διαφορετικές λειτουργίες είναι διαθέσιμες για χρήση ως συστατικά. Υπάρχει στο έντυπο καθαρισμένη, όπως η ινουλίνη ή fructooligosaccharide (FOS), ή να αφεθεί στη φυσική του μορφή βοτάνων, όπως το πίτουρο σιταριού ή εσπεριδοειδών ινών, ή ίσως ακόμη και μερικώς κεκαθαρμένο.

 

Τα οφέλη υγείας των ινών είναι πολλαπλή, αλλά επίσης ποικίλλουν κάπως με βάση τα φυσιο-χημικά ιδιότητες της ίνας, συμπεριλαμβανομένων τόσο τη σύνθεση και τη δομική μορφή. Μερικά αναγνώρισε διατροφικά οφέλη περιλαμβάνουν: προωθώντας τον κορεσμό, εντερική διόγκωσης, ενίσχυση ανοσοποιητικού για την υγεία με την προώθηση της ανάπτυξης των ευεργετικών βακτηρίων στο παχύ έντερο, την παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου (SCFAs) που βελτιώνουν την υγεία του η πεπτικά επένδυση, και αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα των μικροθρεπτικών συστατικών.
 

cirtus

 

Η ποιότητα της ίνας εσπεριδοειδών εξαρτάται κάπως από την πηγή του υλικού ίνας. Ολόκληρα εσπεριδοειδή ινών λαμβάνεται όπως είναι από το πολτό ή φλοιό εσπεριδοειδών φρούτων και είναι ιδανικά δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία πέρα από την ξήρανση σε μια σκόνη. Τέτοιες ίνες εσπεριδοειδών λαμβάνονται συνήθως από πλεονάζον υλικό στη βιομηχανία χυμών και συμβάλει σε ένα πολύ καθαρό σήμα.

 

Αυτό το είδος της ίνας έχει υψηλότερα επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών, δηλαδή πηκτίνη. Ορισμένα εσπεριδοειδή ινών δημιουργείται από τη διαδικασία καθαρισμού πηκτίνη ως ξεχωριστό συστατικό, έτσι ώστε αυτό το είδος των εσπεριδοειδών ινών έχει ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό αδιάλυτων φυτικών ινών, δηλαδή η κυτταρίνη και η ημικυτταρίνη.

 

Παρά το περιεχόμενο υψηλής διαιτητικές ίνες, εσπεριδοειδή ινών είναι σπάνια χρησιμοποιείται σε επίπεδα πάνω από το ένα τοις εκατό σε προϊόντα τροφίμων. Αυτό οφείλεται η υψηλή ικανότητα συγκράτησης του νερού. Υψηλές ποσότητες εσπεριδοειδών ινών θα προκαλέσει τελικά υφής ελαττώματα, επειδή το outcompetes πολλά άλλα συστατικά για το νερό.

 

Παρόλα αυτά, εσπεριδοειδή ινών μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο σε υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες τρόφιμα και ποτά ως μια συμπληρωματική ίνα που βελτιώνει τη γευστικότητα των τροφίμων με την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που σχετίζονται με τρόφιμα για την υγεία, όπως η έλλειψη moistness και αίσθηση στο στόμα.