Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Jul 29, 2016

Σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να καταλήξει σε έναν τρόπο να κρατήσει αλλοιώσιματρόφιμαφρέσκο. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οι μόνες επιλογές αποξείδωση, αλάτισμα, αποξήρανση ή κάπνισμα αυτές τις διατάξεις. Παρόλο που αυτές οι μέθοδοι διατηρημένα τρόφιμα, μπορούν να επηρεαστούν του γεύση, υφή και διατροφική αξία.

Όλα αυτά άλλαξαν, όμως, όταν Γάλλος chef Nicolas Appert τελειοποίησε την επαναστατική εμφιάλωση τεχνική. Ο Appert διαπίστωσε ότι περικλείει διατάξεις μέσα σε σφραγισμένο μπουκάλι και βράζει, τα τρόφιμα θα κρατήσει κατά τρόπο αόριστο. Μέσα σε λίγους μήνες από την αρχική έκδοση του ευρήματα, άλλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν Appertand #39; s διαδικασία με κασσίτερο δοχεία αντί για μπουκάλια.

Αλλά κονσερβοποιημένα αγαθά didnand #39; t πραγματικά απογειωθεί μέχρι τη δεκαετία του 1860.Αστικές Wariστρατιώτες ν ηΗνωμένες Πολιτείεςεπικαλείται κονσερβοποιημένα αγαθά, και επέστρεψαν στην πατρίδα διαλαλούν την γεύση και την τιμή. Η βιομηχανία σιδηρόδρομου άρχισε να χρησιμοποιεί κονσερβοποιημένα αγαθά για τη μεταφορά ντόπια κρέατα και τα λαχανικά σε όλη τη χώρα. Από τη δεκαετία του 1870, ηΗνωμένες Πολιτείεςκυριάρχησε τη βιομηχανία κονσερβοποίησης και να εξάγει τεράστιες ποσότητες του σολομού και άλλα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία της κονσερβοποίησης

Παρά τους δύο αιώνες που έχουν περάσει από την έλευση των κονσερβοποιημένων τροφίμων, πολύ δεν έχει αλλάξει από Appertand #39; s Αρχική τεχνική. Επειδή τα περισσότερα βακτήρια canand #39; t επιβιώσουν στην ακραία θερμότητα, αφού δημιουργηθεί το φαγητό μέσα σε σφραγισμένα δοχεία φτάσει μια ορισμένη θερμοκρασία, τα βακτήρια πεθαίνει, και ένα εσωκλειόμενο, αποστειρωμένο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ακόμη και το φαγητό σε κονσέρβες βαθουλωμένα ή σκουριασμένα μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια ως όσο το δοχείο παραμένει σφραγισμένο και τις donand πλευρές #39; t εξόγκωμα (ένα σύμπτωμα της χαλασμένα τρόφιμα). Δοχεία βρέθηκαν σε 100-year-old ναυάγια ήταν ακόμα σφραγισμένο και ασφαλή για κατανάλωση.

Ποιότητας σε κονσέρβα

Πιο κονσερβοποιημένα τρόφιμα απόσβεση σε ποιότητα μετά από περίπου δύο χρόνια. Παλαιότερα κονσερβοποιημένα αγαθά ενδέχεται να εξακολουθούν να διατηρούν θρεπτική αξία, αλλά τους χρώμα, γεύση και υφή θα αλλάξει ανάλογα με την ηλικία και το είδος των τροφίμων που διατηρούνται.

Πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου για να καλύψει οποιαδήποτε αλλαγή στη γεύση που έρχεται με την ηλικία και η διαδικασία θέρμανσης. Για παράδειγμα, έναs μπορώ του κοτόπουλο μανέστρα σούπα μπορεί να περιέχουν σχεδόν 1.800 χιλιοστόγραμμα του νατρίου. Σύμφωνα με τα κέντρα ελέγχου ασθενείας και πρόληψης (CDC), thatand #39; s περισσότεροαλάτιαπό την πλειοψηφία των Αμερικανών ενηλίκων πρέπει να καταναλώσει σε μία ημέρα. Ωστόσο, κονσερβοποιημένα τρόφιμα συχνά περιέχει ελάχιστη έως καθόλου συντηρητικά και πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα έρχονται σε χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή χωρίς νάτριο ποικιλίες.

Ενώ υπερβολική νάτριο μπορεί να είναι προβληματική, ο μόνος πραγματικός κίνδυνος από κονσερβοποιημένα τρόφιμα προέρχεται από την αλλαντική theClostridiumβακτήρια, η οποία προκαλείαλλαντίαση. Τροφιμογενών αλλαντίασης είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή τροφικής δηλητηρίασης που ενδέχεται να παρουσιαστεί όταν το φαγητό έχει θερμανθεί εσφαλμένα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κονσερβοποίησης. Οι περισσότερες υποθέσεις τουΗνωμένες Πολιτείεςπροέρχονται από λαχανικά κονσερβοποιημένα στο σπίτι, έτσι το CDC συνιστά βράζοντας όλα τα κονσερβοποιημένα στο σπίτι τρόφιμα για 10 λεπτά πριν από την κατανάλωση. Κρούσματα είναι σπάνια, αλλά την τοξίνη botulinum είναι γενικά θεωρείται ότι είναι το πιο δηλητηριώδη ουσία στον κόσμο, και ένα γραμμάριο θα μπορούσε να σκοτώσει όσο το 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το γνωρίζατε;

Ακόμα κι αν κονσερβοποιημένα τρόφιμα είχε ήδη ήταν γύρω για πάνω από 50 χρόνια, κανείς δεν ήξερε γιατί λειτούργησε μέχρι το 1861, όταν η γαλλική επιστήμονας Λουί Παστέρ ανακάλυψε ότι η παρουσία των μικροοργανισμών προκαλεί τα τρόφιμα να χαλάσει.