Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Οφέλη για την υγεία του Loquat

Jan 12, 2018

Το Loquat είναι ένας δημοφιλής καρπός στην Ασία και διατίθεται στην Ευρώπη και σε μέρη της Αμερικής. Έχει μια μακρά ιστορία, με αναφορές αυτού του καρπού μπορεί να ανιχνευθεί στην κινεζική μυθολογία και τα αρχαία κείμενα.

Τα φρούτα ενώ απολαμβάνουν για τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά, τα φύλλα και τους σπόρους του loquat χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές φαρμακευτικές μορφές ως θεραπεία για αναπνευστικές και πεπτικές διαταραχές. Οι τελευταίες έρευνες επιβεβαίωσαν ορισμένες από τις χρήσεις που χρησιμοποιεί στην παραδοσιακή ιατρική. Τα φρούτα προσφέρουν πληθώρα ωφελημάτων για την υγεία.

Η μούχλα είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και είναι υψηλή σε βιταμίνη Α, διαιτητικές ίνες, κάλιο και μαγγάνιο.

Όπως τα περισσότερα σχετικά φυτά, οι σπόροι και τα νεαρά φύλλα του φυτού είναι ελαφρώς δηλητηριώδεις και περιέχουν μικρές ποσότητες κυανογόνων γλυκοσίδων (συμπεριλαμβανομένης της αμυγδαλίνης) που απελευθερώνουν κυανίδιο όταν χωνεύονται, αν και η χαμηλή συγκέντρωση και η πικρή γεύση εμποδίζουν κανονικά να τρώγονται αρκετά κανω κακο.