Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Πώς να επιλέξετε κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Sep 20, 2019

Δεν πρέπει να παίρνουμε ελαφρά τα κονσερβοποιημένα μας τρόφιμα.

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε το λογότυπο του προϊόντος: η ετικέτα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, να εξηγεί τα τρόφιμα, όπως οι κύριες πρώτες ύλες, το καθαρό περιεχόμενο, η βρώσιμη μέθοδος, οι συνθήκες αποθήκευσης, ο τυποποιημένος αριθμός προϊόντων κλπ. με το κωδικό όνομα του εργοστασίου, το κωδικό όνομα του εργοστασίου, την ημερομηνία παραγωγής και την κωδική ονομασία του προϊόντος. Εάν οι πληροφορίες για τα εμπορικά σήματα είναι ελλιπείς και ανεπαρκείς, είναι ένα προϊόν που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα. Όταν επιλέγετε ημερομηνία παραγωγής, είναι καλύτερο να επιλέξετε το πιο πρόσφατο προϊόν.

2. Παρατηρήστε το σώμα της δεξαμενής: για τα κονσέρβες κασσίτερου, η επιφάνεια του κασσίτερου είναι καθαρή και απαλλαγμένη από σκουριά, ο πυθμένας και το κάλυμμα του κασσίτερου είναι ελαφρά κοίλο, η ραφή και η καμπυλωμένη άκρη του δαπέδου δεν έχουν υποστεί ζημιά, δεν υπάρχει σιδερένια γλώσσα, η σφραγίδα είναι σφιχτή, και είναι γενικά ένας καλός κασσίτερος. Για τα δοχεία από γυαλί, πρέπει πρώτα να παρατηρήσετε εάν το περιεχόμενο είναι λασπώδες, καθίζηση και αποχρωματισμός. Ένα καλό κουτάκι πρέπει να έχει φυσιολογικό χρώμα (το φυσικό χρώμα του φαγητού), ένα πλήρες σχήμα, σαφή σούπα, κανένα ιζήματα στο κάτω μέρος, ένα ελαφρώς κοίλο καπάκι και καμία σκουριά στο κάλυμμα κασσίτερου και στη λαστιχένια ζώνη.

3. Ακούστε τον ήχο: χτυπήστε το κέντρο του κατώτατου καλύμματος με το δάχτυλό σας, ο ήχος είναι καθαρός και σταθερός, δείχνοντας ότι είναι καλός σε κονσέρβα. Ο ήχος είναι θολερός και κοίλος, πράγμα που δείχνει ότι το περιεχόμενο είναι ανεπαρκές και το αέριο είναι περισσότερο. Ο βραχνή ήχος δείχνει ότι ο κασσίτερος έχει πάει άσχημα.

4. Μπορεί να ανοίξει: προσέξτε το φυσιολογικό χρώμα, τη γεύση και το σχήμα του φαγητού στο βάζο. Αν βρεθεί μούχλα μυρωδιά, συμπαγές, ή σε μορφή χυλό, αυτό το φαγητό έχει πάει κακό, δεν είναι βρώσιμα.