Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Πώς να φτιάξετε το χυμό ντομάτας;

Aug 14, 2017

Τα οφέλη του χυμού τομάτας

1. Χυμός τομάτας όχι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλκαλικά στοιχεία, κυτταρίνη, πηκτίνη, αλλά και πλούσια σε λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, μπορεί να βελτιώσει την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λυκοπένιο στο ανθρώπινο πλάσμα, τόσο μικρότερη είναι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και στεφανιαίας νόσου.2. Ο χυμός τομάτας περιέχει μια ποικιλία οργανικών οξέων, οργανικά οξέα εκτός από την προστασία της βιταμίνης C δεν πρέπει να καταστραφούν, αλλά και μαλακώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προάγει το ασβέστιο, απορρόφηση σιδήρου, βοηθούν την πέψη του λίπους και των πρωτεϊνών, η οποία είναι καλύτερη από άλλες λαχανικά;


3. Ο χυμός τομάτας περιέχει επίσης μια αντικαρκινική αντιγηραντική ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η μελέτη διαπίστωσε ότι ο χυμός τομάτας θα μπορούσε να αποτρέψει ορισμένους τύπους καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του ενδομητρίου και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.


4. Το λυκοπένιο είναι διουρητικό και αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, μπορεί να απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες στο ανθρώπινο σώμα.


5. Ο χυμός ντομάτας μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους να ομορφιά, να αυξήσουν την όρεξη, να βελτιώσουν την πέψη των πρωτεϊνών, να μειώσουν την επίδραση του οικόσιτου χώρου τροφίμων. Τα χαρακτηριστικά του μεταξύ των φρούτων και των λαχανικών, πλούσια σε βιταμίνες Α και C, και η βιταμίνη C δεν θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος λόγω της προστασίας των οργανικών οξέων.


Αν δεν θέλετε να αγοράζετε φρέσκια ντομάτα καθημερινά, μπορείτε να ετοιμάσετε μερικές κονσέρβες ντομάτας στο σπίτι και να κάνετε χυμό ντομάτας ανά πάσα στιγμή.


Πώς να φτιάξετε το χυμό ντομάτας μέσω πάστας τομάτας;

Ας δούμε το βίντεο: