Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Τι είναι το Freeze Dry Process;

Dec 11, 2017

Διαδικασία:

Η ξήρανση με κατάψυξη, επίσης γνωστή ως ξήρανση εξάχνωσης, το υλικό καταψύχεται κάτω από το σημείο πήξης του νερού και τοποθετείται σε δοχείο υψηλού κενού (10 ~ 40Pa), με θέρμανση της υγρασίας στο υλικό απευθείας από την εξάχνωση του στερεού πάγου σε υδρατμούς μια μέθοδο ξήρανσης.

Πάγωμα-Αποξηραμένα Πλεονέκτημα:

1. Για να μεγιστοποιηθεί η διατήρηση του χρώματος των τροφίμων, της οσμής και της γεύσης, όπως τα λαχανικά, οι φυσικές χρωστικές παραμένουν αμετάβλητες, η απώλεια διαφόρων αρωματικών ουσιών μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο. η λυοφιλιωμένη διαδικασία είναι καλύτερη από τη συνηθισμένη διαδικασία κρυοσυντήρησης για τη διατήρηση των τροφίμων που περιέχουν πρωτεΐνες.

2. Ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες στη θερμότητα ουσίες, μπορούν να παρασκευαστούν ευαίσθητα στη θερμότητα υλικά για να διατηρηθούν ξηρά τα ευαίσθητα στη θερμότητα συστατικά. για τη διατήρηση των τροφίμων σε όλα τα επίπεδα των θρεπτικών ουσιών, ειδικά για τη βιταμίνη C, μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερο από το 90%.

3. Αφυδάτωση επιμελώς, ξηρά προϊόντα, μικρό βάρος, μικρό μέγεθος, χώρο αποθήκευσης λιγότερο χρόνο, εύκολη μεταφορά? μια ποικιλία από λυοφιλιωμένα λαχανικά με πίεση, απώλεια βάρους σημαντικά. Ως αποτέλεσμα της μείωσης του όγκου, το αντίστοιχο κόστος συσκευασίας είναι πολύ χαμηλότερο.

4. Επειδή υπάρχει πολύ μικρό οξυγόνο για να λειτουργεί υπό κενό, προστατεύονται ορισμένες οξειδώσιμες ουσίες όπως είναι τα έλαια και τα λίπη.

5. Η μέθοδος που έχει αποξηρανθεί με κατάψυξη μπορεί να αποκλείσει το 95% έως 99% του νερού, το προϊόν μπορεί να είναι μακρόχρονη συντήρηση χωρίς αλλοίωση.