Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Ποια είναι τα οφέλη της σκόνης σκόρδου;

Dec 11, 2017

Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των λαχανικών Allium που περιλαμβάνει επίσης τα κρεμμύδια, το σχοινόπρασο, τα ασκαλώνια και τα πράσα. Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και ευπροσάρμοστα τρόφιμα στον πλανήτη.

Γαλλική λάμπα Το ενεργό συστατικό στο σκόρδο είναι η ένωση θείου που ονομάζεται αλικίνη. Η αλικίνη είναι η χημική ουσία που παράγεται όταν το σκόρδο τεμαχίζεται, μασιέται ή υποθαλάσσεται. Η αλικίνη είναι αρκετά ισχυρή ως αντιβιοτικό και ένας ισχυρός παράγοντας που βοηθά το σώμα να εμποδίσει την ικανότητα των μικροβίων να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν. Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι 1 χιλιοστόγραμμο allicin έχει ισχύ από 15 πρότυπες μονάδες πενικιλλίνης.

Σκόνη σκόρδου

Ποια είναι τα οφέλη της σκόνης σκόρδου ;

• Προστασία από οξειδωτικά και ακτινοβολία. Προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη και βλάβη από ακτινοβολία

• Αντι-στρες και αντι-κόπωση. Βελτιώνει τη φυσική αντοχή και μειώνει το στρες και την κόπωση.

• Αντιγήρανση και κατάθλιψη. Βελτιώνει τη λειτουργία μνήμης και ενισχύει την ανάπτυξη νεύρων.

• το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως για διάφορες καταστάσεις που συνδέονται με το σύστημα αίματος και την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών), της υψηλής χοληστερόλης, της καρδιακής προσβολής, της στεφανιαίας νόσου και της υπέρτασης.

• Αποτοξίνωση του ήπατος. Προστατεύει το συκώτι με την ταχεία εξάλειψη τοξικών χημικών.

• Το σκόρδο είναι γνωστό ότι διεγείρει τη δράση Τ-λεμφοκυττάρων και μακροφάγων, προάγει τα επίπεδα της ιντερλευκίνης-1 και υποστηρίζει τα φυσικά κύτταρα φονιάς. Η έντονη δραστηριότητα αυτών των βασικών κυττάρων προωθεί την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

• Το σκόρδο χρησιμοποιείται επίσης σήμερα από μερικούς για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του στομάχου, του καρκίνου του ορθού και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι άνθρωποι που έτρωγαν πρώιμο σκόρδο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 44% καρκίνος του πνεύμονα.

Σήμερα το εκχύλισμα σκόρδου είναι ένα ευρέως αναγνωρισμένο συμπλήρωμα για την ενίσχυση της υγείας. Ένα από τα πιο ισχυρά οφέλη για την υγεία του σκόρδου περιλαμβάνει την ικανότητα ενίσχυσης της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού κυττάρου του σώματος.