Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Ηλιόσποροι από πού προέρχονται;

Sep 30, 2018
Bakery Grade Sunflower Seed Kernel

Οι σπόροι ηλίανθων είναι οι καρποί των ηλίανθων. Ηλίανθος ανήκει στο γένος Asteraceae. Πρόκειται για μια ετήσια βότανο. Ψευδώνυμο ηλιέλαιο, επίσης γνωστή ως πασσιφλόρα, Zhangju, Yingyanghua στα αρχαία Κινέζικα βιβλία, ονομάζεται λουλουδιών και τον ήλιο στην Ευρώπη, και ορισμένες χώρες ονομάζονται ήλιο χορτάρι, σειρά lotus, το πρωί της Κυριακής και ούτω καθεξής. Ηλίανθος είναι εγγενή στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βόρειας Αμερικής. Είναι ένα άγριο είδος που έχει καλλιεργηθεί και είδαν σε όλο τον κόσμο. Εισήχθη στην Ευρώπη στις αρχές του 16ου αιώνα.

Κίνα έχει καλλιεργήσει ηλιέλαιο για τουλάχιστον τετρακόσια χρόνια. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες,σπόρους ηλίανθουπαραγωγή έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Παραγωγή σπόρου ηλίανθων στον κόσμο έχει γίνει ένα σημαντικό λάδι μετά σόγιας και καλλιεργείται ευρέως στην Κίνα.

Υπάρχουν διάφορα ονόματα για τα ονόματα των ηλιόσποροι. Για παράδειγμα, Anhui Lingbi ονομάζεται ηλιόσποροι ως ένας σπόρος λωτού. Μπορεί να είναι ότι ηλιοτρόπια αλλάξει με τον ήλιο και το σχήμα τους είναι πολύ παρόμοια με lotus. Στα Μογγολικά, ονομάζεται «naren λουλούδι», που σημαίνει λουλούδι Κυρ. Ονόματα πολλών συμπατριωτών Μογγολικό λαμβάνονται ως «Nen Hua Ren».