Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Ορισμός λευκού τσαγιού

Nov 30, 2018
Silver Needle White Tea

Το λευκό τσάι, ένα τσάι μικρο-ζύμωσης, είναι ένα παραδοσιακό τσάι που δημιουργήθηκε από τους κινέζους αγρότες τσαγιού Ένα από τα έξι μεγάλα τσάγια στην Κίνα. Αναφέρεται σε ένα είδος τσαγιού που υποβάλλεται σε επεξεργασία μετά τη συγκομιδή χωρίς να σκοτωθεί ή να σβυθεί, και μόνο μετά από ξήρανση με ξήρανση ή σιγοβράσιμο. Έχει τα χαρακτηριστικά των μπουμπουκιών με πλήρη μπουμπούκια, ολόκληρο το σώμα, αρωματικά και φρέσκα, σούπα κίτρινο-πράσινο και σαφές, και γεύσεις ελαφριές και γλυκές.

Το λευκό τσάι είναι ένας ιδιαίτερος θησαυρός σε κινέζικο τσάι. Επειδή το τελικό τσάι είναι ως επί το πλείστον το κεφάλι του οφθαλμού, γεμάτο λευκό, που ονομάζεται ως ασήμι όπως το χιόνι Οι κύριες περιοχές παραγωγής είναι η Fujian Fuding, η Zhenghe, η Jiaocheng Tianshan, η Songxi, η Jianyang, η Yunnan Jinggu και άλλα μέρη. Οι βασικές διεργασίες περιλαμβάνουν μαρασμό, ψήσιμο (ή ξήρανση), συλλογή, εκ νέου πυρκαγιά και άλλες διαδικασίες. Η διαδικασία λευκού τσαγιού Yunnan είναι κυρίως αποξηραμένη από τον ήλιο και το πλεονέκτημα του αποξηραμένου από τον ήλιο τσαγιού είναι ότι η γεύση διατηρεί το αρχικό άρωμα του τσαγιού. Η φθορά είναι μια βασική διαδικασία στο σχηματισμό της ποιότητας του λευκού τσαγιού.

Το λευκό τσάι χωρίζεται σε διαφορετικά πρότυπα για τις ποικιλίες τσαγιού και τις πρώτες ύλες (φρέσκα φύλλα). Οι κύριες ποικιλίες είναι: η πρώτη ημέρα οφθαλμού, η λευκή Tianshan, η λευκή ασημένια βελόνα, η λευκή παιωνία και το Shoumei (Gongmei).