Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Κινέζικη καλλιέργεια τσαγιού

Dec 12, 2017

Fortop tea culture.jpg

Ο πολιτισμός του τσαγιού είναι μέρος του κινεζικού παραδοσιακού πολιτισμού, αλλά και μια σημαντική γέφυρα που συνδέει την Κίνα με τη χυδαία κουλτούρα και τη λαϊκή κουλτούρα Στην κινεζική κουλτούρα, η «ποίηση και η ζωγραφική, το ποτό και το τσάι» είναι λογοτεχνικές αναζητήσεις των μελετητών, ενώ «τα καυσόξυλα, το ρύζι, το μαγειρικό λάδι, το αλάτι, η σάλτσα σόγιας, το ξίδι και το τσάι» είναι καθημερινές ανάγκες του κοινού. Το τσάι είναι η μόνη διασταύρωση του λαϊκού πολιτισμού και του εκλεπτυσμένου πολιτισμού. Ένα μικρό φύλλο τσαγιού περιέχει πολλούς πολιτιστικούς παράγοντες.

Η καλλιέργεια του τσαγιού μπορεί να λεχθεί μια εξωτερική εκδήλωση της κινεζικής παραδοσιακής κουλτούρας. Στην αρχαία εποχή, υπάρχει ένα παλιό λέγοντας «συνειδητοποιώντας την αλήθεια ή τη φιλοσοφική θεωρία με δοκιμή τσαγιού». Ο πολιτισμός του τσαγιού συνδέεται με τον «Κομφουκιανισμό, τον Βουδισμό και τον Ταοϊσμό» που αποτελούν τον πυρήνα της κινεζικής παραδοσιακής κουλτούρας. Όλοι αυτοί οι πυρήνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την καλλιέργεια τσαγιού - ο Κομφουκιανισμός συνδέεται με την καλλιέργεια του τσαγιού με μέτρο για τον οποίο επιδιώκει ο Κομφουκιανισμός, ενώ η "αρμονία" είναι η πιο κοινή έννοια στη φιλοσοφία του τσαγιού. Ο ταοϊσμός έχει την ομοιότητα με την καλλιέργεια του τσαγιού στη φύση. Ο Λάο Τσε δήλωσε: «Ο τρόπος του tao ακολουθεί τη φύση», ενώ η δοκιμή τσαγιού δίνει έμφαση στην αδιαφορία για τη φήμη ή το κέρδος, διατηρεί την αρχική γεύση και γεύση. Η σχέση μεταξύ τσαγιού και Βουδισμού είναι πιο κοντά, "ο Βουδισμός και το τσάι έχουν την ίδια γεύση". Και οι δύο βασίζονται στη δοκιμή της τρέχουσας και ξαφνικής φώτισης. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι δοκιμάζουμε την κινεζική κουλτούρα όταν πίνουμε τσάι.

Πολλοί Κινέζοι ποιητές προτιμούν τσάι, το τσάι είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος με το συναίσθημα "Πολλοί ποιητές είναι πότες τσαγιού από την αρχαιότητα." Ο Su Shi όχι μόνο έγραψε πολλά ποιήματα για το τσάι αλλά και έστειλε καλό τσάι στους φίλους του. Ο Lu You είναι ο πρωταθλητής στο γράψιμο ποιημάτων για το τσάι. Στην αρχαία κουλτούρα, το τσάι θεωρείται φορέας ποιημάτων και ζωγραφιών που συνδέονται στενά με το τσάι. Οι άνθρωποι χρειάζονται ποιητική ζωή.

Ο πολιτισμός του τσαγιού συνεχώς κληρονομείται στην Κίνα. Το τσάι γράφτηκε στη βιβλιογραφία ήδη από τη στιγμή που η Shen Nong έτρωγε εκατό βότανα. Χρησιμοποιήθηκε εκείνη την εποχή ως φάρμακο και στη συνέχεια αναπτύχθηκε συνεχώς στην τελετή του τσαγιού. Η "τελετή τσαγιού" σχηματίστηκε στη δυναστεία των Τανγκ όταν ο Lu Yu άρχισε να γράφει τελετή τσαγιού για να κάνει μια περιγραφή της ιστορίας και των λειτουργιών του τσαγιού. Στη γεωργική εποχή, το τσάι είναι το προϊόν υψηλής τεχνολογίας στο διεθνές εμπόριο. Για παράδειγμα, μια πολύ σημαντική εμπορική διαδρομή στην αρχαία Κίνα είναι γνωστή ως "ο αρχαίος δρόμος τσαγιού τσαγιού" που συνδέει την Κίνα με τη Δυτική Ασία, την Κεντρική Ασία, την Κεντρική Ασία ή ακόμα και την Ευρώπη.

Στη σύγχρονη εποχή, η κινεζική τρόπος ζωής αλλάζει σημαντικά, η μορφή και το περιεχόμενο της καλλιέργειας τσαγιού είναι επίσης πιο άφθονη. Οι νέοι όπως το τσάι γάλακτος σε στιλ του Χονγκ Κονγκ, καθώς και το τσάι από μαργαριτάρι του Ταϊβάν, το οποίο είναι συνέχεια της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας, εμφανίστηκε μια νέα κουλτούρα, η διαδικασία εξαγωγής του εκχυλίσματος τσαγιού είναι επίσης όλο και πιο ώριμη. Για παράδειγμα, η πολυφαινόλη τσαγιού και άλλα δραστικά συστατικά που εξάγονται από το τσάι εφαρμόζονται στα καλλυντικά, στα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και στις ΠΡΑΣΙΝΕΣ πρόσθετες ύλες ζωοτροφών.

Οι ερευνητές δεν είναι οι δημιουργοί της καλλιέργειας τσαγιού, καθένας από εμάς που πίνει τσάι δημιουργεί κινεζική καλλιέργεια τσαγιού. Η κατανάλωση τσαγιού είναι ένας υγιής τρόπος ζωής που πρέπει να προωθηθεί, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους να ηρεμήσουν, ανακουφίζει το άγχος στη σύγχρονη κοινωνία. Το τσάι επιτρέπει να διατηρείται ηρεμία όταν αντιμετωπίζει με υποθέσεις ανθρώπινης ζωής.