Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Εκχύλισμα μανιταριών Shiitake για την ανοσοποιητική υγεία

Dec 05, 2017

Το εκχύλισμα μανιταριών Shiitake είναι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και τονωτικό συστατικό για φαγητό και ποτά. Περιέχει lentinan, το οποίο έχει γενική αναζωογόνηση και βοηθά στη μείωση της κόπωσης. Περιέχει επίσης β-γλυκάνες, οι οποίες διεγείρουν την ανοσία και απορροφούν τη χοληστερόλη. Το εκχύλισμα λεπτόκοκκης σκόνης μανιταριού Shiitake είναι διαθέσιμο ως εκχύλισμα λεπτής σκόνης που είναι υδατοδιαλυτό για εφαρμογές τροφίμων και ποτών .

Το μανιτάρι Shiitake εκτιμάται ιδιαίτερα για τη νόστιμη γεύση του και την κρεατική υφή του σε πολλά πιάτα τροφίμων όπως ανακατεύουμε τηγανητά λαχανικά, ψάρια και άλλα. Γνωστή ως Xiang gu (αρωματικό μανιτάρι) στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα οφέλη για την υγεία της στις ασιατικές χώρες και σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν την ενίσχυση και την ομαλοποίηση της πέψης και την ενίσχυση των ζωτικών ενεργειακών δυνάμεων ζωής. Το Shiitake επίσης χρησιμοποιείται ιατρικά για πολλές άλλες καταστάσεις, όπως καταθλιπτική ανοσολογική λειτουργία, αλλεργίες, συχνή γρίπη και κρυολογήματα, βρογχική φλεγμονή, εξάντληση και αδυναμία, καρδιακή νόσο, υψηλή χοληστερόλη αίματος, υψηλή αρτηριακή πίεση, λοιμώδη νοσήματα, κακή κυκλοφορία, διαβήτη και προβλήματα στο ήπαρ.

Οι δραστικές ενώσεις περιλαμβάνουν τον καλά μελετημένο πολυσακχαρίτη γνωστό ως lentinan με ισχυρά αποτελέσματα ανοσολογικής υποστήριξης, τη στερολ ριιταδενίνη και τις β-γλυκάνες. Τα τελευταία δύο είναι υπεύθυνα για την ισχυρή μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Άλλα βιοδραστικά κλάσματα έχουν αντιβιοτικές, ανοσοδιεγερτικές και αντι-ιικές ιδιότητες. Το Lentinan είναι ένα γενικό αναζωογονητικό σκεύασμα για ηλικιωμένα άτομα και για τους νεότερους ενεργούς ανθρώπους βοηθά στην προστασία τους από το άγχος που σχετίζεται με την εργασία και την εξάντληση.

Οι βήτα γλυκάνες είναι μεγάλα μόρια, υδατοδιαλυτά πολυσακχαρίδια με μοναδικό διακλαδισμένο σχήμα που βοηθούν να προσδώσουν ειδικά αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στο πεπτικό σύστημα, διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και ένα μέρος απορροφάται για να τονώσει την ανοσία σε όλο το σώμα. Οι βήτα γλυκάνες είναι ένας τύπος διαλυτής ίνας που μπορεί να απορροφήσει τη χοληστερόλη και τις τοξίνες. Το FDA έχει εγκρίνει την υγιή σήμανση της καρδιάς για τρόφιμα που έχουν υψηλότερες ποσότητες β-γλυκάνης βάσει επιστημονικών στοιχείων. Οι ίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2 και να βοηθήσουν στη διατήρηση καλύτερου ελέγχου του σακχάρου στο διαβήτη.

shiitake powder.png